Plant een bos in natuurgebied

Je kan mee met je gezin een nieuw bos voor de toekomst planten.

Natuurpunt bouwt te Geetbets een groot natuurgebied uit  met een afwisseling van soortenrijke graslanden, moerassen, struwelen en bossen.

2014 en begin 2015 werd een bijkomend blok van 77 ha verworven en aan het natuurgebied toegevoegd, waardoor een aansluitend natuurcomplex tot stand komt van 312 ha in de Getevallei waar ruimte is voor de natuur, ruimte voor de rivier en voor natuurlijke waterberging, ruimte voor biodiversiteit, ruimte voor natuurbeleving en wandelgenot. Nu reeds kan je er in de winterperiode soorten als Zilverreiger en wilde zwanen ontmoeten. Het natuurcomplex Aronst Hoek zet Geetbets op de natuurkaart van Vlaanderen met topnatuur maar ook goed is te wonen en te leven.

Op zondag 8 maart planten we 7 ha nieuw bos in Aronst Hoek: doe mee !

In Aronst Hoek willen we de boscomplexen uitbreiden en versterken. In 2007 werd een aanzet tot herstel met het oude Rummens bos gegeven met een  bosaanplanting. Het toen aangeplante bos is  nu reeds mooi uitgegroeid. 

Dit voorjaar zullen we een nieuw bos planten van 7 ha met de aanplant van meer dan 20 000 bomen en struiken. In het najaar of het volgend jaar zullen daar nog 5 ha bijkomen.

Jongeren, ouders met kinderen, opa's en oma's met hun kleinkinderen: kom je bomen planten !

Een bos planten is denken aan de toekomst . Een bos planten en tot volle wasdom laten komen is investeren voor de toekomstige generaties. Een bos planten is dus denken aan de klimaatverandering en de leefwereld van onze  kinderen. Daarom willen we alle gezinnen en jongeren, ouders met kinderen, opa's en oma's met  kleinkinderen  uitnodigen om met het hele gezin samen te komen planten.

Ieder gezin die de onderstaande bon inlevert krijgt 5 bomen die ter plaatse kunnen geplant worden.

Op het terrein worden tenten opgesteld met een infostand rond Aronst Hoek en kan je samen genieten met soep en een natje en een droogje ook begeleiding is voorzien.

Start

 Zondag 8 maart 2015 vanaf 10 u tot 17 u

Toegang langs de Kasteellaan, Geetbets, wegwijzers in Kasteellaan richting “Aronst Hoekbos” volgen

warme kleren, laarzen of stevig schoeisel gewenst.

We hebben wel een reeks spaden beschikbaar maar je mag ook je eigen spade meebrengen.

Afspraak

Langs de Kasteellaan, Geetbets ter hoogte van de Melsterbeek, wegwijzers in Kasteellaan  Aronst Hoek volgen.

warme kleren, laarzen of stevig schoeisel gewenst.

Inlichtingen:  m.opdeweerdt@gmail.com  of www.natuurpuntoostbrabant.be