Preselectie kandidaten Linter voor TV-programma

Op maandag 12 november vond in de raadzaal van het gemeentehuis de preselectie voor de nieuwe Woestijnvisquiz 'De Slimste Gemeente' plaats, volgend jaar op VIER. Kathleen Donckerwolke (Drieslinter) en Vico Cockx (Overhespen) verdedigen op 1 december de eer van Linter tijdens de grote preselectie. De 80 sterkste ploegen stoten door naar de tv-opnames en worden later aangevoerd door hun burgemeester. 

Op de warme oproep van het Linterse gemeentebestuur reageerden een handvol kandidaten. 'De vragen waren heel divers en lagen in de aard van het populaire televisieprogramma De Slimste Mens ter Wereld. Het was niet gemakkelijk, wat bewijst dat we goede kandidaten hebben en misschien wel een kans maken,' zegt schepen van cultuur Ilse Bollen, quizmaster van dienst.
De mannelijke kandidaten waren: Frans Bruyninckx (Drieslinter), Vico Cocx (Overhespen) en Dieter Maho (Wommersom). De laatste twee hebben al aardig wat quizervaring op de teller. Zo is Vico, met zijn tien deelnames, recordhouder in het VRT-programma De premiejagers. Dieter maakt deel uit van de succesvolle quizploeg Per Seconde Grijzer.

De vrouwelijke kandidaten Kathleen Donckerwolke (Drieslinter) en Katrien Vandevelde hadden misschien niet de ervaring van de mannen maar ze stonden wel hun mannetje. Zo leidde Katrien de hele quiz maar in de laatste ronde haalde Kathleen verwoestend uit. ‘Ik had het helemaal niet verwacht. Ik maakte me er ook niet al te druk over. Ofwel weet je iets, ofwel weet je het niet,’ bleef de winnares kalm. 

Op de foto van links naar rechts: Katrien Vandevelde, Dieter Maho, Kathleen Donckerwolke, Vico Cockx en Frans Bruyninckx.