Programma week van de opvoeding & schoolroutekaart

'Opvoeden in je buurt’ is het centrale thema tijdens de Week van de Opvoeding van 16 tot 23 mei 2015. Het betekent dat je als ouder je kind niet alleen hoeft groot te brengen. Je doet het samen met de hele buurt: met andere volwassenen, kinderen, professionals, vrijwilligers en buurtbewoners. Iedereen bouwt mee aan een omgeving waar het goed is om op te voeden en op te groeien. Ook onze gemeente Linter organiseert op zaterdag 23 mei heel wat activiteiten voor jong en oud in de omgeving van het parochiecentrum te Neerlinter. Op het programma staan ondermeer:

0 tot 3 jarigen: babymassage, knuffelturnen,tatertaal,voelboekje maken, bewegingsparcour, ...

3 tot 12 jarigen: workshops, Vlaamse kermis, grimeren, badmintoninitiatie, pimp je fiets, muziek en dans

12 tot 18 jarigen: breicafé, survival, pimp je fiets

Die dag vindt eveneens de voorstelling van de schoolroutekaarten plaats en dit om 13u tijdens “Dag in je Buurt” in het kader van de “Week van de opvoeding” aan het parochiecentrum van Neerlinter, Kasteelstraat 3  te Linter. Vzw STORZO nam het initiatief tot de opmaak van een schoolroutekaart voor de gemeenten Zoutleeuw en Linter.

Een schoolroutekaart is een plattegrond van de schoolomgeving met de aanduiding van de meest veilige schoolroute. Het doel van een schoolroutekaart is de ouders en kinderen aan te zetten tot meer verkeersveiligheid en hen te stimuleren om zich te voet of met  de fiets naar school te verplaatsen.

De schoolroutekaarten kwamen er dankzij de medewerking van mobiel 21, de gemeentebesturen en de lokale scholen en werden gefinancierd door de Nationale Loterij en de provincie Vlaams- Brabant.