Publieke inspraak over het plan-MER voor Domein van Brustem in Sint-Truiden

De stad Sint-Truiden maakt een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Domein van Brustem als onderdeel van de ontwikkeling van de volledige voormalige militaire luchtmachtbasis. Het RUP legt de focus op drie aspecten: het belang van een groot natuurgebied voor beschermde vogelsoorten en graslanden, de ambitie om het militaire oefenterrein zo maximaal mogelijk te behouden en de ambitie om in Vlaanderen een unieke festivalsite van ongeveer 90 ha ter beschikking te stellen, met een festivalzone, kampeer- en parkeerruimte op één samenhangend terrein.

Om de mogelijke effecten van dat plan op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een procedure voor een plan-milieueffectrapportage opgestart. Er werd reeds eerder een plan-MER-procedure opgestart (PL0114, terinzagelegging van 24 september tot en met 23 oktober 2012). Wegens grondige aanpassingen aan het plan wordt nu een nieuwe procedure opgestart. U kunt van 26 april 2017 tot en met 25 mei 2017 de nieuwe kennisgevingsnota inkijken en opmerkingen geven. U kunt de milieueffecten aangeven die volgens u onderzocht moeten worden en de manier waarop dat het best kan gebeuren. Bovendien kunt u voorstellen formuleren voor locatie- of inrichtingsalternatieven. U kunt de nota downloaden van de website https://www.lne.be/milieueffect-rapportage  of inkijken op het gemeentehuis of stadhuis van Alken, Borgloon, Geetbets, Gingelom, Hasselt, Heers, Landen, Linter, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Tienen, Wellen en Zoutleeuw en bij de dienst Milieueffectrapportagebeheer in Brussel. Tot en met 25 mei 2017 kunt u uw opmerkingen bezorgen aan uw gemeente- of stadsbestuur of aan de dienst Milieueffectrapportagebeheer op het onderstaande adres of e-mailadres.

Voor meer informatie over milieueffectrapportage kunt u surfen naar www.mervlaanderen.be of bellen naar het gratis nummer 1700.

Departement Omgeving

Milieueffectrapportagebeheer

Plan-MER Domein van Brustem (PL0248)

Koning Albert II-laan 20 bus 8

1000 BRUSSEL

mer@vlaanderen.be