Reclameronselaars

Geregeld gaan in onze gemeente reclameronselaars op pad. Zij beweren samen te werken met het gemeentebestuur van Linter en proberen op die manier handelaars advertenties te laten aankopen in een publicatie zoals een infogids of stratenplan. Deze firma's gebruikt ten onrechte de naam van het gemeentebestuur.  

Als het gemeentebestuur samenwerkt met een firma wordt dit steeds meegedeeld via het gemeentelijke infoblad en de gemeentelijke website.  Verder krijgt dit bedrijf een officiële brief van het gemeentebestuur die zij kan voorleggen aan geïnteresseerde handelaars. Het gemeentebestuur verleende dit jaar aan twee firma’s (Gentle en Uitgeverij Bert) de officiële toelating om met gemeentelijke goedkeuring over te gaan tot het werven van financiële middelen voor advertenties bij de Linterse handelaars. Bij twijfel kan u ook steeds terecht op de informatiedienst van het gemeentebestuur, Tel.: 011 78 93 77 of info@linter.be.

Reclameronselaars strenger aangepakt

Recent is de wetgeving i.v.m. marktpraktijken en consumentenbescherming strenger gemaakt om zo de handelaars beter te beschermen. Deze wetwijziging voorziet dat er bij reclamewerving steeds ondubbelzinnig moet aangegeven worden dat de werving een aanbod van overeenkomst tegen betaling is. Verder moeten zowel de duur als de prijs in de overeenkomst staan en dit in het vet en in het grootste lettertype dat in het document gebruikt wordt.  Bovendien legt de wet hoge boetes tot 25.000 euro op.

Meer informatie over dit onderwerp en wat u kan doen, samen met een lijst van malafide reclameronselaars, vindt u hier terug.