Recordaantal exposanten voor tentoonstelling Kunst in Linter

Linter maakt zich weer op voor de volgende editie van zijn traditionele najaarstentoonstelling. Dit tweejaarlijks initiatief van de cultuurraad in samenwerking met het gemeentebestuur, heeft inmiddels al ruim een kwarteeuw ononderbroken geschiedenis geschreven.

Waar het  oorspronkelijk de bedoeling was plaatselijke kunstenaars te stimuleren en een forum te bieden, is deze groepstentoonstelling daarnaast verder uitgegroeid tot een manifestatie waar ook heel wat gevestigde kunstenaars hun opwachting maken..

Dit heeft er mee toe geleid dat deze herfsttraditional een steeds groeiend aantal kandidaten mag noteren van uit alsmaar ruimere kring binnen en buiten het Hageland.

Dit was dit jaar niet anders.  Onder meer door uitbreiding van beschikbare ruimte en mogelijkheden qua belichting , kunnen voor deze editie  een record aantal van 39 exposanten op een kwalitatieve wijze  gepresenteerd worden.

Hiervoor zijn alle kunstexpressies welkom; uitzondering vormt het aquarel omdat de organisatoren deze discipline exclusief willen bewaren voor het alternerend georganiseerde tweejaarlijkse Hagelandse Aquarelsalon.

Op deze tentoonstelling zijn te bewonderen: olieverf-en acrylschilderijen, potlood-, pen- en pasteltekeningen, etsen, kunstfotografie, keramiek, beeldhouwwerken, edelsmeedwerk, enz.

Even de praktische gegevens op een rijtje.

De tentoonstelling Kunst in Linter wordt georganiseerd in het Ontmoetingscentrum De Linde, Ransbergstraat 26A te Neerlinter op zaterdag 22 (tussen 14 en 20u) en zondag 23 november aanstaande (tussen 14 en 19u).

Toegang voor volwassenen : 1€; kinderen jonger dan 12j: gratis.

Meer info: paul.hillaert@telenet.be tel:011 – 78 28 14