Relax & Run

Een zomerse dag, originele animatie, huisbereide cocktails, tonnen kinderplezier en fijne muziek. Op zondag 17 juli is het dan eindelijk zo ver: Relax & Run, een evenement in Linter voor het hele gezin. 

Via het LEADER Hageland+-programma kon Relax & Run op steun van de provincie Vlaams-Brabant, Vlaanderen en Europa rekenen en dit omdat ze sterk in het verhaal en de achterliggende filosofie geloofden. ‘Met behulp van sport & muziek willen we het inburgeren op ons platteland gemakkelijker maken,’ zegt burgemeester Marc Wijnants, ‘We hopen dan ook zo veel mogelijk gezinnen uit onze gemeente op zondag 17 juli te verwelkomen.’ De joggers kunnen in de voormiddag kennis maken met de historische achtergrond van de gemeente en al lopend heel wat fijne plekjes ontdekken. ‘We voorzien tal van animatie voor de deelnemers van de ochtendjogging van 5 of 10 kilometer. Om een tipje van de sluier op te lichten: organist Heleen Coosemans speelt in de Sint-Pieterskerk van Orsmaal filmmuziek en swing op haar orgel en de kerel op de foto in zijn Mini Cooper kennen jullie allemaal wel,’ klinkt het bij de organisatie.
Maar ook het verenigingsleven van Linter kijkt uit naar dit evenement, want meer dan 20 verenigingen gaven zich op de handen uit de mouwen te steken. Linter op zijn beurt, wil graag de verenigingen met een vergoeding een extra duwtje in de rug geven.De eerste vijftig bezoekers die vanaf 13u30 de festivalweide bezoeken, krijgen een gratis picknickdeken om op te relaxen en van de optredens te genieten met iets lekkers om te drinken of te knabbelen Dat kan met een exclusieve huiscocktail in de hand. De kinderen kunnen aan de grimestand geschminkt worden of glittertattoos laten plaatsen, van een kindercocktail nippen of op het springkasteel botsen en springen. ‘Bij ons staan de bezoekers centraal en op de weide kunnen vriendschapsbanden gesmeed en verstevigd worden,’ besluit de burgemeester.