Renovatiewerken Grote Steenweg

Het gemeentebestuur besliste om zowel de Grote Steenweg als de Heidestraat grondig te renoveren. Beide werken kunnen omwille van een goede verkeersafwikkeling niet gelijktijdig doorgaan. Vandaar werd voor volgende timing geopteerd. De werken aan de Heidestraat starten in het voorjaar van 2011.

De aannemer DSV NV uit Aarschot start nog deze week de werken aan de Grote Steenweg.
Om de hinder tot een minimum te beperken, hebben wij er bij de aannemer op aangedrongen de werken te concentreren op één week (van 8 oktober tot en met 15 oktober)

Op  8 oktober wordt  de bestaande asfaltverharding afgeschraapt. Deze werken geven dan slechts plaatselijk wat overlast voor het verkeer. Op 8 oktober wordt geen wegomlegging ingesteld. Tijdens de werken kan men voor meer informatie altijd terecht bij het studiebureau Technum
(Jan Higuet 0473/ 94.57.60.)

Voor het uitbreken van de verkeersdrempels en het vernieuwen van de asfaltlaag zal de Grote Steenweg vanaf de grens met Tienen tot iets voorbij de Ransbergstraat voor het gemotoriseerd verkeer gedurende één week worden afgesloten. Om de verkeersleefbaarheid te verzekeren worden de verkeersdrempels in de toekomst vervangen door slimme snelheidscamera’s.

Een wegomlegging via de Pelsstraat – Heidestraat – Neerlintersesteenweg – Helstraat – Stokstraat wordt  vanaf 11 oktober tot en met 15 oktober ingesteld. Deze omleiding geldt ook voor de lijnbus. Een aantal opstapplaatsen zullen tijdelijk worden verplaatst.

Het plaatselijk verkeer zal met wat ongemakken wel zijn bestemming kunnen bereiken. Tijdens het plaatsen van de nieuwe asfaltlaag zal de Grote Steenweg niet bereikbaar zijn voor gemotoriseerd verkeer, ook niet voor het plaatselijk verkeer. Deze asfalteringswerken zullen echter slechts 2 werkdagen in beslag nemen (14 en15 oktober). Voetgangers en fietsers zullen kunnen blijven gebruik maken van de Grote Steenweg, maar hier vragen we toch de nodige afstand tot de machines, uit veiligheidsoverwegingen, te respecteren.

Om de school, de kinderopvang en de handelaars bereikbaar te houden,  zal een overgang mogelijk blijven tussen de Kasteelstraat en de Getestraat in de periode van 11 tot en met 15 oktober, behalve op de uren dat de asfalt effectief gelegd wordt. Voor de duur van de werken, mag de parking van het parochiecentrum gebruikt worden door de inwoners van Neerlinter.

Wij zijn ons ervan bewust dat werken steeds hinder met zich meebrengen, maar hopen met deze regeling dit tot een minimum te beperken en hopen hiervoor op uw begrip.