Rode Kruis Zoutleeuw-Linter stelt nieuwe ziekenwagen voor

Voor de vrijwilligers van Rode Kruis Zoutleeuw-Linter was het eindelijk zover.

Zaterdag 09/02/08 stelden zij hun ziekenwagen voor in BuSO Zonnegroen te Zoutleeuw.

Na meer dan een jaar keihard werken om de nodige fondsen bij elkaar te krijgen, stelden zij in de aanwezigheid van het gemeentebestuur van Linter en van de vele sponsors die dit project steunden,met de gepaste trots hun ziekenwagen voor.

Deze ziekenwagen met een topklasse inrichting door het Duitse Hospimobil, moet de afdeling nog slagkrachtiger maken en de dienstverlening verder optimaliseren.

“Een ziekenwagen is dan ook prioritair in het kader van de rampenhulpverlening”; vertelt een trotse voorzitter Martijn Vandewijer. “De nieuwe ziekenwagen is completer uitgerust dan de ziekenwagens in het 100-systeem. Dank zij deze ziekenwagen en de hoog gekwalificeerde vrijwilligers biedt  Rode Kruis-Zoutleeuw-Linter veruit het meest professionele ziekenvervoer en hulpverlening aan in Zoutleeuw en Linter”, gaat hij verder.

Hij voegt er ook aan toe dat dit enkel mogelijk was met de steun van de gemeentebesturen van Zoutleeuw en Linter, B-events uit Geetbets, hoofdsponsor Crabbé dakwerken en de vele bedrijven en handelaars die dit project mee steunden.