Slotfeest Trage Wegen

Kom op zondag 19 juni naar het feestelijk slotmoment Trage wegen en ontdek onze toekomstplannen.

Het is zover: Linter heeft een eigen Trage wegen-actieplan. In mei werd het definitieve actieplan ‘Trage Wegen’ voorgelegd aan de gemeenteraad. Om dit te vieren en alle partners in de bloemetjes te zetten is er op 19 juni een slotfeest trage wegen. 

Ben je benieuwd naar wat de plannen zijn met het weggetje achter je tuin? Of wat met jouw geliefkoosd wandelwegje? Kom dan naar het feestelijk slotmoment!  Je ontdekt er samen met ons het actieplan: welke vergeten voet- en buurtwegen stellen we terug open? Waar creëren we veilige alternatieve verbindingen tussen de woonkernen, deel- en buurgemeenten? En wanneer staat dit alles op stapel? Aansluitend zetten we een stapje in de wondere wereld van de trage wegen van Linter en heffen we het glas op de toekomst.

Trage Wegen-project?

Begin 2015 schoot het participatietraject uit de startblokken. I.s.m. de provincie en studiebureau Levuur organiseerden we 3 participatievergaderingen voor de bevolking. Uit het participatietraject bleek dat de bijna 200 jaar oude Atlas der Buurtwegen nog steeds brandend actueel is: door vergeten voet- en buurtwegen opnieuw open te stellen komen we vandaag tegemoet aan de vraag naar verkeersveilige wegen voor zwakke weggebruikers, we bieden een alternatief voor het gebruik van de auto, ... Zo werken we samen aan het algemeen belang.

Plaats van afspraak is het Dorpsplein te Neerlinter.

Programma

14.00 uur        Ontvangst/verwelkoming door Marc Wijnants, burgemeester

14.30 uur        Start wandeling: lus van ongeveer 5 km langs nieuw opengestelde wegjes onder begeleiding van vzw Getehiker

15.00 uur        Wandelen met ezels onder begeleiding van vzw Den Dolaard (vooraf inschrijven via info@dendolaard.be, beperkte plaatsen!)

16.00 uur        Samen klinken op het actieplan

Doorlopend: tentoonstelling van het actieplan, terras, springkastelen, gin-bar, ijskar, infostand RLZH,