Snoei je taxushaag tegen kanker

Snoei je taxushaag tussen 15 juni en 15 september en strijd mee tegen kanker. De eerste editie van vergroot de hoop in 2008 was een succes. In Vlaanderen namen 300 gemeentelijke containerparken, waaronder ook het containerpark in onze gemeente, deel aan de actie. Samen zamelden ze 3553 m³ taxussnoeisel in. Dit bracht 142.130 euro op voor Kom op tegen Kanker.

Ook dit jaar willen we een zo groot mogelijke hoop taxussnoeisel inzamelen. Zo geven we hoop aan iedereen die te maken krijgt met kanker. Vers taxussnoeisel bevat baccatine, een belangrijk bestanddeel bij de aanmaak van heel wat medicijnen tegen kanker.

Omdat er voor 1 kg baccatine meer dan 12 ton snoeisel nodig is, is er een hele hoop taxus nodig! Tussen 15 juni en 15 september wordt dit snoeisel apart en gratis ingezameld op de containerparken van EcoWerf.

Ben je van plan je taxushaag te snoeien? Help dan mee de hoop te vergroten en breng je snoeisel naar het containerpark. Let wel, om bruikbaar te zijn, moet het snoeisel aan volgende voorwaarden voldoen:

-          Het snoeisel moet droog zijn. Snoei de taxus dus niet als het regent en dek het onmiddellijk af.

-          Het snoeisel moet jong zijn. Enkel de eenjarige scheutjes tot maximum 30 cm zijn nuttig.

-          Het snoeisel moet vers zijn. Breng het binnen de 24 uur naar het containerpark. Snoeien op zondag heeft dus geen zin, want maandag zijn de containerparken gesloten.

-          Het snoeisel moet zuiver zijn. Meng het niet met ander tuinafval. Op het containerpark kan je eventueel gratis speciale zakken verkrijgen om je snoeisel in op te vangen en te vervoeren.

Je kan het taxussnoeisel (indien het voldoet aan bovenvermelde voorwaarden) volledig gratis afgeven op het containerpark.

Meer info? Surf naar www.vergrootdehoop.be