Speelstraten

In juli en augustus kan je jouw straat als speelstraat laten inrichten. Dat is de perfecte gelegenheid om speelinfrastructuur op straat te plaatsen om kinderen eens op straat te laten voetballen, te laten skaten, met krijt te laten tekenen, ...

Wat is een speelstraat?

Een speelstraat is een (deel van) de openbare weg die tijdelijk wordt afgesloten. Een speelstraat kan enkel ingericht worden in de zomervakantie gedurende maximaal twee opeenvolgende weken tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

Welke straten komen in aanmerking?

Gemeentewegen met een snelheidsbeperking tot 50 km per uur. De straat of de wijk waarin ze liggen heeft vooral een woonkarakter, zonder doorgaand verkeer of openbaar vervoer. Speelstraten kunnen niet doorgaan tijdens het weekend.

Niet elke straat kan een speelstraat worden. De belangrijkste voorwaarde is dat 75% bewoners en 100% van de handelaars van de straat akkoord zijn met deze maatregel. Verder zijn er nog een aantal wettelijke verplichtingen en praktische voorwaarden. Je kan alles rustig nalezen in het 'reglement speelstraten'.

Het aanvraagformulier vind je hier terug.

Wens je meer informatie over de speelstraten? Neem gerust contact op met de jeugddienst: 011 78 91 47 of annelies.heusdens@linter.be