Start herinrichting natuur-educatief domein

De poel in gemeentelijk domein ’t Kareeltje in Wommersom kreeg een onderhoudsbeurt. Het overtollige slib is verwijderd, de oever afgeschuind en er wordt een houten platform aangelegd, zodat de poel vlot bereikbaar wordt, ook voor kinderen die waterdiertjes komen scheppen.

Hiermee is het startschot gegeven voor een opwaardering van dit openbaar domein, aan de Kareelovenstraat in het centrum van Wommersom. In de loop van het najaar worden er nog demo-hagen, extra fruitbomen en schaduwbomen aangeplant. Tenslotte wordt er ook een insectenhotel gebouwd, samen met de leerlingen van de gemeentelijke basisschool ‘De Zandloper’.

“Met dit project willen we de leerlingen en inwoners van Linter een groene ruimte bieden waar ze meer kunnen leren over de typische landschapselementen uit de regio”, vertelt Burgemeester Marc Wijnants. Zo kan men in dit ‘demonstratiedomein’ hagen met verschillende inheemse soorten zien, oude fruitrassen herontdekken en het typische leefgebied van de Kamsalamander en de Geelgors - beide koesterburen van Linter - leren kennen.

Wim Sprimont, hoofd van de gemeentelijke groendienst, is blij dat dit waardevol gebied een extra impuls krijgt: “Dankzij de ondersteuning van Regionaal Landschap Zuid-Hageland vzw en met financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant kunnen we de natuurwaarde en educatieve waarde verhogen. Het is een gemeentelijke eigendom waar we reeds meer dan 10 jaar aan werken en dat nog elke dag mooier wordt. besluit hij met enige fierheid ”