Subsidies voor mulch- en combimaaiers en traaggroeiend gras

Wie worstelt met teveel grasafval en hier vanaf wil, kan vanaf 1 mei 2009 opnieuw subsidies aanvragen bij EcoWerf voor de aankoop van een mulch- of combimaaier en voor traaggroeiend gras.

MULCH- OF COMBIMAAIER ? !

Een mulchmaaier versnippert tijdens het maaien het gras zodanig fijn dat het tussen de overblijvende grassprietjes valt. Gedaan met het afvoeren van grasafval. Bovendien voeden deze fijne snippers het gras en verbeteren ze de bodemstructuur. Mulchmaaien verloopt niet optimaal bij te nat of te lang gras. Met een combimaaier kan je vlot overschakelen op de optie met opvangbak en het gemaaide gras toch opvangen.

Wie tussen 1 mei 2009 en 31 juli 2009 een mulch- of combimaaier koopt die voldoet aan alle onderstaande voorwaarden, komt in aanmerking voor een subsidie van 10% van de netto-aankoopprijs (excl. BTW) met een maximum van 75 euro en dit zolang het subsidiebudget toereikend is.

TRAAGGROEIEND GRAS ? !

Kiezen voor een mengsel van traaggroeiende grassoorten bezorgt je een hoop minder werk én maaisel. Traaggroeiende grassen hebben minder voedingsstoffen nodig, waardoor je niet zo vaak hoeft te bemesten. Bovendien zijn ze even stevig en kiemen ze even snel als de mengsels voor gewoon sportgazon.

Wie tussen 1 mei 2009 en 31 oktober 2009 een traaggroeiend grasmengsel koopt dat voldoet aan alle onderstaande voorwaarden, komt in aanmerking voor een subsidie van 65 % van de netto-aankoopprijs (excl. BTW) met een maximum van 10 euro per are en een maximum van 75 euro per subsidiedossier en dit zolang het subsidiebudget toereikend is.

Reglementen & formulieren:

subsidiereglement maaier 

subsidiereglement traaggroeiend gras

aanvraagformulier maaier

aanvraagformulier traaggroeiend gras