Succesvolle fietsactie

Op 20 juni jongstleden is de campagne ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ afgesloten. De winnaars maken we binnenkort bekend, hieronder vind je alvast een overzicht van deze actie:

De gemeente nam voor het eerst deel aan deze campagne. Het werd meteen een schot in de roos want, er werden 349 volle spaarkaarten bij de 28 deelnemende handelaars verzameld. In totaal maakten de deelnemers zo’n  2.160 fietsritjes naar de handelaars en werd er 4.752 kilometer al fietsend afgelegd. “Heel wat klanten wilde dolgraag die fiets winnen en keerden iedere dag dan ook verwoed terug om zo’n zegeltje te bemachtigen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het winkelen bij de lokale middenstand hierdoor een zetje in de rug heeft gekregen”, klonk het enthousiast bij enkele handelaars.

“Deze actie benadrukte meer dan ooit dat we een fietsvriendelijke gemeente zijn. We hopen dat heel wat inwoners nu een beetje besmet zijn door het fietsvirus en de auto voor kleine verplaatsingen aan de kant laten staan.”, blikt schepen Andy Vandevelde terug. “Als gemeentebestuur blijven wij ook de komende jaren verder investeren in onze voet- en fietspaden, wat een extra stimulans moet zijn om zo veel moegelijk de fiets te gebruiken om zich te verplaatsen binnen onze gemeente.”

Niet enkel zorgde ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ voor grote tevredenheid bij het gemeentebestuur, de winnaars en handelaars, ook het milieu vaarde wel bij deze campagne. Door al fietsend te gaan winkelen werd er maar liefst  950 kg CO2-uitstoot bespaard, zo’n € 1.426 individuele kosten aan de wagen uitgespaard (verbruik,  onderhoud, …) en  € 2.186 maatschappelijke kosten bespaard (luchtvervuiling, congestie, …).  

“Voor een kleine gemeente als Linter is dit zeker een mooi resultaat en kunnen we zeker spreken van een geslaagde actie”, aldus schepen Andy Vandevelde.