Veilig door het Hageland tijdens nieuwjaarsnacht

De titel zegt het al, wie zich tijdens nieuwjaarsnacht veilig door het Hageland wil verplaatsen kan opnieuw beroep doen op de talrijke vrijwilligers van vzw JATienen! Ze rijden tussen de gemeentes Glabbeek, Linter, Hoegaarden, Boutersem en Tienen. Deze gemeentes maken het opnieuw mogelijk gratis vervoer te organiseren.  JATienen heeft zijn werking trachten bij te stellen zodat ze nog efficiënter te werk kunnen gaan. Zo zullen ze net als de vorige jaren hun uitvalsbasis in Glabbeek hebben en zorgen ze, na middernacht, voor een hulpdispatch aan de manege in Tienen. Ook de feestvierders van de Bunker dienen hun dit jaar niet te contacteren, want zij zullen vanaf 1u30 drie voertuigen paraat laten staan aan de Glazuur. Hierdoor zullen de telefoons snel beantwoord kunnen worden en zullen de wachttijden beperkt blijven. Toch waarschuw JaTienen voor een grote piek tussen 2u en 4u middernacht.

In hun nieuwe bestuur verwelkomen ze Christophe Stouthuysen als nieuwe voorzitter en hij blijft eveneens nog transportverantwoordelijke. Hij zal bijgestaan worden door Luc Van Den Brande (ondervoorzitter), Regina Van Genechten (secretaris), Kevin Kennes (dispatch) en vanaf heden zullen Lieve Vandervelde en Johan Janssens samen de taak van penningmeester op hun nemen.

Ze

rijden oudejaarsavond vanaf 18u en gaan door tot 7u in de ochtend van het nieuwe jaar. Reservatie tussen 18u en 23u45 is verplicht en na 00u15 brengt vzw JATienen iedereen veilig thuis zonder reservatie. Reserveren kan via de website www. jatienen.be of via de nummers 0489/98.95.11, 0489/66.72.50 en 0489/98.96.75. Reserveren kan vanaf nu tot 30 december. Omstreeks middernacht sluiten ze de website en de lijnen af, dus tijdig reserveren is de boodschap!