Verenigingen centraal op Relax & Run

Over minder dan een maand, op zondag 17 juli kan iedereen eindelijk genieten van Relax & Run in Linter. De sportievelingen kunnen tijdens de ochtendjogging hun beste beentjes voorzetten en de genieters komen in de namiddag ruimschoots aan de beurt. Hiervoor bokste de organisatie een aantrekkelijke affiche in elkaar waar zowel jong als oud kan genieten van muziek of animatie.Toch staan niet alleen de deelnemers, de toeschouwers of de muziekgroepen centraal, wel voornamelijk de Linterse verenigingen.

Programma

De inschrijving voor de ochtendjogging van 5 of 10 km start vanaf 9u aan het gemeentehuis en kost € 5. De loop start om 10 uur en gaat over het platteland, dwars doorheen de historische gebouwen. Onderweg is er tal van animatie voorzien en heel wat supporters zullen de lopers langs het parcours aanmoedigen.

‘De namiddag wordt om 14u op gang getrapt met een uurtje kinderdisco. Het Linterse Bonzo test vanaf 15u30 voor het eerst de geluidsinstallatie met hun gitaarrock’, zo klinkt het bij de organisatie, ‘Ongeveer een uur later zal coverband  And many more met hun gitaren, bas en vier blazers de weide op het beste van hun kunnen trakteren. Aansluitend zullen de professionele muzikanten van Ritm Stix, twee van hen bemachtigden een ere-plaats in the Voice van Vlaanderen, de festivalweide onder stoom brengen. Daarna volgt het ambianceprogramma van VC De Gies en OKSELVOCHT sluit het festival af.’

Verenigingen

Via het LEADER Hageland+-programma kon de gemeente Linter op de steun van de provincie Vlaams-Brabant, Vlaanderen en Europa rekenen. ‘Dankzij die steun kon de organisatie de toegang gratis houden en een affiche samenstellen voor jong en oud,’ verduidelijkt burgemeester Marc Wijnants, ‘Van winstbejag was er op geen enkel moment sprake. Wel was het steeds een bewuste keuze om voor Relax & Run zoveel mogelijk verenigingen uit Linter in te schakelen.’

Het verenigingsleven vervult een belangrijke maatschappelijke en sociale rol en  de gemeente Linter kent een bloeiend verenigingsleven. Met Relax & Run wil de gemeente haar verenigingen dan ook een duwtje in de rug geven. ‘Met man en macht én bijzonder veel enthousiasme, zullen de medewerkers van verschillende verenigingen zich inzetten op en rond de festivalweide. Ze staan in voor de drankkramen, bars, animatie …  Het wordt bijzonder fijn om die samenwerking tussen de verschillende verenigingen te zien ontplooien,’ besluit de burgemeester enthousiast.

Ook voor de volgende edities wil de organisatie de belangen van de lokale verenigingen in de toekomst op dezelfde sterke manier blijven behartigen. De verenigingen moeten als bevoorrechte partner blijvend worden betrokken bij de toekomst van het evenement.