Voorstelling Walsberger Blond

Op vrijdag 21 augustus stelden het gemeentebestuur, huisbrouwerij Lestedröppel en de Linterse middenstandsraad de Walsberger Blond aan de pers voor. Het grote publiek kan de blonde Walsberger volgend weekend tijdens de bierfeesten leren kennen (zie activiteitenkalender).

Rudi Ramaekers, voorzitter van huisbrouwerij de Lestedröppel, deed in het kort de historie van de brouwerij uit de doeken en lichtte het verschil en raakvlakken met zijn voorganger, de Walsberger Dubbel toe: een goudgeel bier van 6,5° Vol. Alc., het accent ligt op mout, hop en citrus, een witte stabiele schuimkraag en een hergisting op de fles

Guido Vercammen, voorzitter van de Linterse middenstandsraad, benadrukte het belang voor de plaatselijke economie en stak zijn bewondering voor dit project niet onder stoelen of banken. Zo'n ambitieus project bevat alle kenmerken van ondernemerschap: dromen, denken, durven, doen & doorzettingsvermogen.

De persvoorstelling werd afgerond door een trotse burgemeester Marc Wijnants. De burgemeester had het over de rijke brouwgeschiedenis van Linter, somde de ingrediënten van een smakelijke gemeente op, ... Kortom: Linter...leeft!

Daarna zette iedere aanwezige een Walsberger Blond aan de lippen, enkele sfeerbeelden: