Vrijwilligster naar Zuid-Afrika

Sylvie Thiry (23j) uit Melkwezer vertrekt binnen een kleine twee weken naar Zuid-Afrika. Ze er gaat gedurende twee maanden vrijwilligerswerk verrichten, daarna schiet er nog een maand over om door het land te trekken. Bij deze unieke gelegenheid zal Sylvie Thiry, Linter vertegenwoordigen in Amanzimtoti (Durban) en daarom reikt het gemeentebestuur, voor de vierde keer al, het ambassadeurschap uit. 

Sylvie zal als vrijwilligster een bijdrage leveren om de brug tussen arm en rijk te verkleinen door kinderen nieuwe kansen te geven. Daarbij zal haar ervaring als Chiroleidster van pas komen. De inzet als vrijwilligster vergt van Sylvie organisatietalent, ondernemendheid, engagement, dynamisme, teamgeest en sociaal bewogenheid. Deze kwaliteiten van onze ambassadeurs zijn ook de doelstellingen van Linter.

De Stichting Be More verricht vrijwilligerswerk voor weeskinderen en alleenstaande moeders. Zo werd bijvoorbeeld het weeshuis Agape heropgebouwd na een brand. Be More werkt aan een wereld waarin iedereen bereid is te helpen: een stevige brug bouwen tussen mensen die het goed hebben en mensen die leven in armoede. Zo ontstaat een samenwerkingsverband in ontwikkelingslanden en draagt men bij aan de  toekomst van de mensen in Zuid-Afrika.