Vzw Storzo start met een Kinderkledingbank!!!!

Vzw Storzo heeft naast zijn al gekende projecten zoals het kinderdagverblijf, “de Kaboutertjes”, de dienstencheques onderneming, de tewerkstellingsorganisatie, het consultatiebureau van kind & gezin en spelotheek, een nieuw project gestart, namelijk een kinderkledingbank.

Met het project “dromen van meer” heeft de vzw subsidies ontvangen van minister Lieten, en engageren ze zich hierdoor om mee te strijden tegen kinderarmoede.

Daarom is de vzw gestart met een kinderkledingbank, en verkopen  ze tweedehands kinderkleding tegen een zeer laag tarief. Deze  kinderkledingbank richt zich op kinderen van 0 tot 3 jaar.

De kinderkledingbank is bewust gehuisvest aan het consultatiebureau van kind & gezin, pastorijstraat 5, 3440 Zoutleeuw (Budingen). Alle jonge gezinnen van Kortenaken, Linter, Geetbets en Zoutleeuw worden van bij de geboorte uitgenodigd op het consultatiebureau en passeren hierdoor automatisch aan de kinderkledingbank. Op de meeste openingsmomenten wordt de kledingbank uitgebaat door Katrien Dewil. Zij is tevens coördinator opvoedingsondersteuning waardoor de kledingbank tevens fungeert als ontmoetingsplaats en zoekt samen naar advies/tips bij opvoedingsproblemen.

Kinderen groeien zo snel uit hun kleding, en het is best toch wel een behoorlijke kost. Met dit initiatief wil de vzw alle jonge gezinnen de mogelijkheid geven om tweedehands kinderkleding aan zeer goedkope tarieven  te kopen. De opbrengst gaat integraal terug naar de verschillende  projecten zoals onkostenvergoedingen, vrijwilligerswerk, kledingbank, opvoedingsondersteuning,…

Heb je nog kinderkleding liggen en wil je die graag wegdoen, dan mag je die steeds binnenbrengen, aan het consultatiebureau te Budingen of bij kinderdagverblijf” De  kaboutertjes” in Zoutleeuw. De kinderkledingbank heeft al heel wat bruikbare kledingstukken ontvangen. De vzw doet alsnog een oproep  voor kleding, voor de iets oudere leeftijd van zowel jongens als meisjes van 2,3 en 4 jaar. Met herbruikbaar wordt bedoeld dat de goederen nog in goede staat moeten zijn. Iemand anders moet ze nog kunnen gebruiken.

Vrijwilligers die zich mee willen inzetten in de strijd tegen kinderarmoede, zijn ook nog steeds welkom. Dit kan op allerlei vlakken bv sorteren en prijzen van kinderkleding, op orde zetten van winkel, … of voor onze andere projecten zoals huiswerkbegeleiding.

Naast deze kinderkledingbank wil de vzw ook voedselpakketten voorzien voor de inwoners van Zoutleeuw en Linter. De vzw heeft  een samenwerking met de sint- Vincentiusvereniging  van Diest en Sint-truiden, waar  maandelijks pakketten afgehaald kunnen worden.  Mensen die het tijdelijk financieel wat moeilijker hebben kunnen hiervan gebruik maken.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk,  de kinderkledingbank, opvoedingsondersteuning  of de voedselpakketten kan steeds contact opgenomen worden met Dewil Katrien: katriendewil@hotmail.com of 0472/78.62.65 of 011/78.29.68

Openingsuren kinderkledingbank: Maandag van 9 tot 12 uur

Donderdag van 12 tot 16 uur

of na afspraak