Wall of fame

Op maandag 4 januari werden Jozef Mertens, Ivo Donvil en André Deroye gehuldigd in de Linterse Wall of Fame, als blijk van waardering, genegenheid en dankbaarheid. Alledrie stelden ze de gemeente Linter op regelmatige basis in een positief daglicht .

Tot de maand december konden inwoners hun favoriete kandidaat voordragen. Daarna konden de juryleden, op hun beurt, op volgende genomineerden stemmen: Michel Hendrickx (inzet voor voetbalploeg), André Deroye (Walsberger), Ivo Donvil, Louis Ramaekers, Eddy Ladang (verbroedering Mehring), Tom Soetaers (profvoetballer), Patrick Truyens (weerfoto’s) en Jozef Mertens (stichter tal van verenigingen).

Uiteindelijk besliste het schepencollege om uitzonderlijk drie genomineerden te huldigen:

  • André Deroye, één van de medestichters van de Linterse bier- en wijngilde ‘t Waterslot, is eveneens één van de stuwende krachten achter het eerste  Linterse streekproduct: de Walsberger. Dit bier wakkert niet alleen het eigen verenigingsleven aan, het wordt zelfs tot ver buiten Linter geschonken.
  • Jozef Mertens is de medestichter van de Koninklijke Fanfare Vreugdegalm, voetbalclub KSV Drieslinter, Ziekenzorg Drieslinter, Familiezangkoor, Seniorenzangkoor, zangkoor Cantate, …. Jozef leidde steeds een actief en belangeloos leven in dienst van de Linterse gemeenschap.
  • Ivo Donvil is de stichter van het verbroederingscommité, dat zorgde voor de verbroedering tussen het Duitse Mehring aan de Moezel en Linter. In het kader van een Europa zonder grenzen maakte hij onze gemeente tot over de landsgrenzen heen gekend. Dankzij de verbroedering vinden toeristen uit Mehring jaarlijks weer de weg naar Linter en omgekeerd.