Wall of fame

Onze gemeente wil graag, op haar eigen manier, inwoners eren die Linter op regelmatige basis in een positief daglicht stellen of gekend maken tot (ver) buiten de gemeentegrenzen. Het kan ook gaan om een uitzonderlijke prestatie waarmee men de gemeente positief in het nieuws brengt. Het bestuur geeft deze inwoner als blijk van waardering een ereplaats in haar ‘Wall of Fame’. Deze werd geïnspireerd door het wereldbekende trottoir dat langs Hollywood Boulevard loopt en geplaveid is met goudkleurige sterren waar de naam van een beroemdheid uit de filmwereld staat.

Kandidaten

De ‘Linterse Wall of Fame’, ook wel gouden lijstjes genoemd, is geen verzameling van sterren, maar  van goudkleurige kaders. Deze zullen in de gang naar de raadzaal hangen, met hierin een foto van de laureaat en een tekstje  (+handtekening) waarin zijn/haar verdienste haarfijn wordt uitgelegd. Kortom, een meerwaarde voor de bezoekers van ons gemeentehuis.

In principe gebeurt de toekenning één keer per jaar, tenzij heel wat inwoners onze gemeente in een positief daglicht stellen. Iedereen mag op ieder tijdstip van het jaar een kandidaat voordragen. Het volstaat om een korte motivering, waarin je aantoont dat de kandidaat onze gemeente positief uitdraagt, te richten aan: Informatiedienst, Helen-Bosstraat 43, 3350 Linter of info@linter.be.

Jury

Ieder voorstel wordt onderzocht door de jury. Deze jury bestaat uit: Sonja Petitjean (schepen van cultuur), Guy Denonville (ombudsman, cultuur & toerisme), Marc Wijnants (Burgemeester), Bruno Buteneers (informatieambtenaar), Paul Hillaert (voorzitter cultuurraad), Guido Vercammen (voorzitter middenstandsraad), René Dewael (voorzitter sportraad) en afgevaardigden van de lokale pers. Indien het advies gunstig is, wordt het akkoord van de belanghebbende gevraagd. Aan deze verdienste kunnen geen rechten worden ontleend, maar er zijn, gelukkig ook, geen verplichtingen aan verbonden. De winnaar hoeft dus geen braderieën te openen, geen pensenkermissen op te vrolijken,...