Wandeling: de dag van de trage weg

Na inventarisatie door de leden van Okra Neerlinter en de werken uitgevoerd door de groendienst van onze gemeente , kan je op zondag 23 oktober genieten van een rustige wandeling in en rond de  Neerlinterse velden. Hoe kwam deze wandeling tot stand?

Op 8 juni werd een eerste infovergadering samen met de mensen van de VZW Trage Wegen georganiseerd. Dit was de basis voor een aantal vrijwilligers om over te gaan tot inventarisatie van deze wegen in de verschillende deelgemeenten van Linter. Door de VZW Trage Wegen is er tijdens het weekend van 22 en 23 oktober 2011 een actieweekend “Dag van de trage weg”gepland.

Ook al hebben we nog maar een klein gedeelte geïnventariseerd, toch willen we reeds op zondag 23 oktober samen met OKRA Neerlinter een wandeling organiseren, langs een gedeeltelijk weer opgestelde trage weg, waardoor er een recreatieve wandeling ontstaat in en rond Neerlinter en Heide. Op deze manier kunnen verenigingen, buurtbewoners en gemeentebestuur de handen in elkaar slaan om aandacht te hebben voor de trage wegen: wegen voor niet-gemotoriseerd verkeer, zodat je veiliger naar school kan stappen of fietsen. Ideale paden voor wandelaars of fietsers om van de rust en de natuur te genieten,….. Noteer 23 oktober 2011 alvast in je agenda.

Hieronder vind je nogmaals de uitnodiging terug.