Weet jij raad voor het klimaat?

Kom dan op donderdag 19 mei naar het Klimaatcafé!

Een gezonde en leefbare gemeente: het is een uitdaging die ons allemaal raakt. We leven, wonen, ontspannen en werken nu eenmaal allemaal op dezelfde aarde. 

Daarom ondertekende onze gemeente op 25 juni 2014 samen met 57 andere gemeenten in Vlaams-Brabant en duizenden gemeenten in Europa het «Burgemeestersconvenant». Hiermee engageert Linter zich om tegen 2020 op haar grondgebied haar CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Zo hopen we om onze gemeente gezond en leefbaar te houden en de volgende generatie te laten opgroeien in een beter klimaat.

Maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen! Daarom doet het gemeentebestuur een oproep aan iedereen: inwoners, verenigingen, bedrijven,.. om samen mee te denken en actie te ondernemen op het vlak van mobiliteit, energieverbruik en wonen, etc.

Wat kunnen we doen om minder CO2 uit te stoten? Wat doe jij al in je leven, in je woning, in je school, op je werk, in je vereniging, samen met de buren, je collega’s, je vrienden,... ? Wil je graag meewerken aan een beter klimaat in onze gemeente? Welke acties kunnen volgens jou zeker niet ontbreken? Welke mogelijke drempels zie je? Wij vernemen het heel graag!

Breng jouw ideeën mee naar het Klimaatcafé waar er – met een gratis drankje erbij - rond enkele centrale thema’s actief kan meegedacht worden over de uitdagingen waar we voor staan en hoe we die kunnen aanpakken.

Wat?  Klimaatcafé

Wie?  Iedereen

Wanneer?  Donderdag 19 mei 2016 om 19u30

Waar?  Raadszaal van het Gemeentehuis (Helen-Bosstraat 43, Linter)

Inschrijven?  Bevestig je aanwezigheid vóór 17 mei via luc.veldhaens@linter.be of

011/78.91.37.

Wie niet aanwezig kan zijn tijdens het Klimaatcafé, kan zijn suggesties ook indienen via de ideeënbus in het gemeentehuis of via mail naar luc.veldhaens@linter.be