Welzijnsbeurs 'Voel ik me goed in mijn vel?'

Wie heeft er vandaag de dag niet te maken met de toenemende druk van onze samenleving? We worden verwacht om overal de beste in te zijn, voor minder doen we het niet. Met de invloed van sociale media, die overal een toeziend oog heeft, kan niks ongemerkt en zonder commentaar voorbij gaan. Mijn zoontje zit de hele dag te gamen en heeft geen tijd meer om te ravotten en buiten te spelen. Door al mijn gepieker lig ik uren lang wakker en val pas tegen dat ik moet opstaan in slaap, resultaat: doodmoe sleep ik mij door de volgende dag.

Op deze en vele andere vragen hopen wij tijdens onze welzijnsbeurs u wat verduidelijking te kunnen brengen. De welzijnsbeurs 'Voel ik me goed in mijn vel?' is een samenwerking tussen de Welzijns- en Seniorenadviesraad (WSAR) en het OCMW van Linter en gaat door op zaterdag 10 maart 2018 van 10u tot 17u in het Ontmoetingscentrum De Linde in Linter. Gedurende de ganse dag zullen er verschillende organisaties , die verdienstelijk zijn in de geestelijke gezondheidszorg hun diensten voorstellen. Je kan bij hen terecht voor informatie of doorverwijzing.

Ondertussen brengen een aantal deskundige sprekers verduidelijking over zeer hedendaagse problemen . 

10u30 : Burn-out : beter voorkomen dan verbranden door Romina Rys klinisch psychologe verbonden aan Therapiepraktijk IC

12u:  Yogasessie door Paul Hillaert

13u: Gezond slapen door Zara Vandeven klinisch- en sportpsychologe 

14u30: Gamen- sociale media :  hun invloed op het psychisch welzijn van kinderen en jongeren       door Dimitri Das verbonden aan CAD Limburg

16u : Alsluiting met relaxatie en ontspanningsoefeningen voor jong en oud door  oa Kathleen Sterkendries verbonden aan zeep en zout

We vonden het ook  heel belangrijk  om de leerlingen  van de Linterse scholen hierbij te betrekken. De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar werkten vooraf klassikaal rond thema’s wanneer voel ik me goed in mijn vel, talentenspel enz.. en dit in samenwerking met Het Huis van het Kind.Tijdens de beurs kunnen kinderen terecht op de stand van het Huis van het Kind voor expressie met Klei en relaxatie en ontspanningsoefeningen. Tevens is  er vanuit de spelotheek een hoekje voorzien voor de kleinste. Via deze weg willen we alvast alle sprekers, standhouders en vrijwilligers bedanken voor hun medewerking en nodigen we iedereen graag uit op de beurs.