Werken aan de dorpskern te Drieslinter

Het gemeentebestuur van Linter investeert deze legislatuur in de verfraaiing van de dorpskernen van Wommersom, Neerlinter en Drieslinter. In december 2015 werd u uitgenodigd voor een infovergadering over de concrete plannen voor de dorpskern van Drieslinter. Op basis van de opmerkingen werden de plannen nog aangepast.

Ondertussen werd via een overheidsopdracht een aannemer aangesteld die deze werken zal uitvoeren. Op maandag 26 september 2016 zal de firma V&V Infra starten met de werken. Met dit schrijven willen we u informeren over het verloop van de werken en een aantal maatregelen die genomen worden om deze werken zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Verloop van de werken

De werken zullen in twee fasen worden uitgevoerd. Vanaf maandag 26 september 2016 zal men starten met de fase 1. Tijdens deze fase zal de bestaande verharding van het dorpsplein worden opgebroken en zal een totale herinrichting van het plein worden uitgevoerd. Ook het deel van de Motstraat, ter hoogte van het dorpsplein, zal worden vernieuwd. Deze werken zullen, onder voorbehoud van weerverlet, ongeveer 2,5 maanden duren.

Tijdens een tweede fase zullen het wegdek en de stoepen van de Grote Steenweg, ter hoogte van het dorpsplein, vernieuwd worden. Ook de openbare verlichting op en rond het dorpsplein zal ondergronds gebracht worden. De tweede fase zal waarschijnlijk voor een deel samenvallen met de werken van fase 1. De concrete start van de werken van fase 2 zal echter later bepaald worden, en is mede afhankelijk van de timing van de nutsmaatschappijen en van de weersverwachtingen.

Verkeersmaatregelen

Vanaf maandag 26 september 2016 zal de Mostraat ter hoogte van het dorpsplein niet meer toegankelijk zijn (zowel voor voertuigen, fietsers en voetgangers). Ook het dorpsplein zelf is voor niemand toegankelijk en kan dus ook niet meer gebruikt worden om te parkeren.

Om het verkeer in goede banen te leiden zijn er een aantal gewijzigde verkeersmaatregelen  van kracht tijdens de werken. Gelet op de ligging van de school te midden van de werken werd er bij het uitwerken van deze maatregelen extra aandacht besteed aan de veiligheid van de schoolgaande kinderen.

In de Stationsbaan zal er éénrichtingsverkeer zijn vanaf huisnummer 3 in de richting van de Motstraat, tot aan de woning Motstraat 38. Enkel voor de bewoners van de Motstraat 2 tot en met 25/38 is er uitzonderlijk wel dubbel verkeer mogelijk in de Motstraat. Als bijlage vindt u het signalisatieplan dat in overleg met de politiezone LAN werd opgesteld.

In een tweede fase (datum nog te bepalen) zullen er ook werken uitgevoerd worden aan de Grote Steenweg. Tijdens deze werken zal er geen doorgang mogelijk zijn op de Grote Steenweg. Er zal dan een omleiding voorzien worden via de Ransbergstraat en de Pelsstraat. Van deze omleiding zal u later nog geïnformeerd worden.

Specifieke maatregelen voor de schoolgaande kinderen en hun begeleiders

Door de werken aan het dorpsplein zal de normale toegangspoort van de school (eerste poort die het dichtst bij de Grote Steenweg gelegen is) niet toegankelijk zijn.  De school zal tijdens de werken aan het dorpsplein enkel toegankelijk zijn via:

-       de tweede toegangspoort in de Motstraat;

-       een tijdelijke toegang gecreëerd via de tuin van de school. Deze is toegankelijk via een steegje rechts van de woning Grote Steenweg 288.

Voor de kinderen die met de wagen gebracht en afgehaald worden, raden we aan om de wagen te parkeren in de Stationsbaan (vanaf nr. 3 aan de rechterzijde). De kinderen kunnen dan via de tijdelijke toegang naast de woning Grote Steenweg 288 van en naar de school. De Stationsbaan is tijdelijk éénrichting in de richting van de Motstraat. Via deze weg kunnen de geparkeerde wagens terug wegrijden.

Diversen

De glasbollen en kledingcontainers zullen tijdelijk verplaatst worden naar een zone ter hoogte van de voetbalterreinen van Atlas Linter in de Pelsstraat.

Contactgegevens

Voor eventuele problemen, vragen of opmerkingen kan u steeds contact opnemen met één van onderstaande personen:

-       V&V Infra: Bart Van Genechten, 013 32 61 11, bvg@vnvinfra.be

-       Schepen van Openbare Werken: Andy Vandevelde, 0478 21 72 28, andy.vandevelde@linter.be

-       Directeur De Regenboog, Veronique Gilias, 0489 76 97 67

Wij danken u alvast voor uw begrip voor de eventuele ongemakken die deze werken met zich meebrengen. Het gemeentebestuur en de aannemer zullen alles in het werk stellen om deze alvast tot een minimum te beperken.