Werken aan Tiense Vesten

Op maandag 4 augustus 2014 starten de werken aan de Tiense Vesten. Gedurende circa twee jaar zal de volledige zone van de Vesten tussen de Aarschotsepoort en de Oplintersepoort worden heraangelegd. Pas nadien volgt de zone tussen de Oplinterse- en de Sint-Truidensepoort.

Gefaseerde aanpak

De werken op de Albertvest, Kabbeekvest, ventwegen en kruispunten worden in verschillende fasen uitgevoerd. Door deze aanpak blijft er steeds verkeer mogelijk en zullen zowel de Vesten als de binnenstad altijd bereikbaar blijven. De aannemer start de werken tussen de Aarschotsepoort en de Oplintersepoort. Hij begint te werken op de ventwegen van de Albertvest en de Kabbeekvest. Tegelijkertijd beginnen de werken aan de binnenring van de Albertvest (ter hoogte van uitrit Carrefour). Vanaf half augustus start de aannemer met de werken op de buitenring tussen de kruispunten van de Aarschotsepoort en de Oplintersepoort.

Minderhinder-maatregelen, maar hou rekening met langere reistijden

Om de hinder voor het verkeer te beperken, nemen het Agentschap Wegen en Verkeer, Infrax en de stad Tienen de nodige maatregelen. De Vesten, het centrum van Tienen en de verschillende bedrijvenzones blijven steeds bereikbaar. Het verkeer op de Vesten wordt vanaf maandag 18 augustus beperkt tot 2x1 rijstrook, maar kan in de beide richtingen blijven rijden. Daarnaast wordt er in de mate van het mogelijke nooit aan meerdere kruispunten tegelijk gewerkt om de verkeersdoorstroming niet te zwaar te belasten. Aangezien het verkeer ter hoogte van de werken wordt teruggebracht naar 1 rijstrook per richting, dient men rekening te houden met vertraagd verkeer. Weggebruikers die of de Vesten of het centrum willen bereiken, dienen dus rekening te houden met langere reistijden.

Omleiding voor doorgaand verkeer

Om de verkeersdrukte te beperken, wordt er van bij de aanvang van de werken een omleiding ingesteld. Doorgaand verkeer kan de werkzone vermijden door een omleiding tussen de N29 Diestsesteenweg en de N3 Leuvenselaan via de Pamelenstraat/ Meenselbeekstraat en Kumtichstraat te volgen. Vrachtverkeer en bovenlokaal verkeer wordt op de E314 aangespoord om de afritten 24 (Bekkevoort) en 23 (Tielt-Winge) te vermijden en afrit 22 (Aarschot) te nemen. U neemt vervolgens de N223 richting Tienen. Zwaar vrachtvervoer rijdt best om via de autostrades E314 en E40 (afrit 25, N29).

Bereikbaarheidsadviseur voor ondernemingen en handelaars

Voor de ondernemingen en handelaars van Tienen schakelt AWV een bereikbaarheidsadviseur in. Hij geeft toelichtingen over mogelijke maatregelen, tips en aandachtspunten tijdens de werken. De bereikbaarheidsadviseur kan u bereiken via tiensevesten@wegenenverkeer.be of op het nummer 070 350 650. Extra informatie over de werken vindt u in de bereikbaarheidsfolder.