Werken dorpskern Drieslinter

De werken aan de dorpskern van Drieslinter verlopen in twee fasen. De eerste fase werd reeds voltooid, deze hield in: de herinrichting van het dorpsplein en wegeniswerken in de Motstraat ter hoogte van het dorpsplein. Gelijktijdig met fase 1 heeft INFRAX ook werken uitgevoerd voor het ondergronds brengen van de leidingen voor elektriciteit, openbare verlichting en televisie. Tevens werden er nieuwe LED-verlichtingsarmaturen geplaatst. Deze INFRAX-werken zijn bijna afgerond.

Op maandag 20 februari 2017 gaat fase 2 van de herinrichting van de dorpskern van start. Tijdens deze tweede fase zullen het wegdek en de stoepen van de Grote Steenweg, ter hoogte van het dorpsplein, vernieuwd worden. Tevens wordt de aansluiting van de Grote Steenweg met de Motstraat afgewerkt en worden ook de resterende werken aan het dorpsplein zelf gefinaliseerd. Het einde van fase 2 is, onder voorbehoud van weerverlet, voorzien begin mei 2017.

Verkeersmaatregelen

Om het verkeer in goede banen te leiden zijn er gewijzigde verkeersmaatregelen van kracht tijdens de werken aan de Grote Steenweg.

Vanaf maandag 20 februari 2017 zal de Grote Steenweg ter hoogte van het dorpsplein volledig afgesloten worden en is er dus geen doorgaand verkeer meer mogelijk. Er is een omleiding voorzien via de Ransbergstraat en de Pelsstraat.

Ook het dorpsplein zelf zal niet toegankelijk zijn via de toegang langs de Grote Steenweg. Men kan het dorpsplein wel nog bereiken via de toegang in de Motstraat. Deze is bereikbaar via de Stationsbaan of via de Molenstraat.

Bushaltes De Lijn

De openbare vervoersmaatschappij De Lijn zal eveneens de omleiding via de Pelsstraat en de Ransbergstraat volgen. Hierdoor komende de bestaande haltes op de Grote Steenweg, die gelegen zijn tussen het kruispunt met de Pelsstraat en het kruispunt met de Ransbergstraat tijdelijk te vervallen. De Lijn heeft tijdelijke haltes voorzien ter hoogte van het kruispunt van de Grote Steenweg met de Pelsstraat en ter hoogte van het kruispunt met de Ransbergstraat.

Contactgegevens

Voor eventuele problemen, vragen of opmerkingen kan u steeds contact opnemen met één van onderstaande personen:

-       V&V Infra: Bart Van Genechten, 013 32 61 11, bvg@vnvinfra.be

-       Schepen van Openbare Werken: Andy Vandevelde, 0478 21 72 28, andy.vandevelde@linter.be

Wij danken u alvast voor uw begrip voor de ongemakken die deze werken met zich meebrengen. Het gemeentebestuur en de aannemer zullen alles in het werk stellen om deze alvast tot een minimum te beperken.