Werking nieuwe recyclagepark

Op 19 februari 2020 opent het nieuwe EcoWerf Recyclagepark Wezersebaan, Steenweg 73, 3440 Zoutleeuw. Vanaf dan ben je ook welkom op 11 andere DifTar-gewichtsparken van EcoWerf. Het huidige recyclagepark in de Derde Regiment Lansiersstraat 53a in Linter is vanaf 16 februari niet meer toegankelijk.

Een DifTar-gewichtspark bestaat uit een gratis gedeelte en een gedeelte dat uitgerust is met weegbruggen (geDifferentieerde Tarieven). Dit betekent dat de prijs die je voor je afval betaalt, berekend wordt volgens de afvalsoort en het gewicht dat je aanvoert. Zo werken we verder aan de vermindering van de afvalberg én aan een eerlijke verdeling van de verwerkingskosten. Heel wat afvalsoorten zal je gratis kunnen aanleveren.

In deze folder leggen we de werking van het DifTar-systeem uit, vermelden we de afvalsoorten en tarieven en geven we tips om afval te voorkomen. Heb je na het lezen van de folder nog vragen? Bezoek dan onze website www.ecowerf.be of stel je vragen gratis via info@ecowerf.be of via de groene lijn: 0800/97 0 97. Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.