Winterweer kan afvalinzamelingen bemoeilijken

Winterse buien en vrieskou kunnen het verkeer behoorlijk in de war sturen. Het spreekt voor zich dat ook de huis-aan-huisinzameling van afval hieronder kan lijden. De ophaaldienst probeert bovendien overal langs te gaan, ook op plaatsen waar de strooidiensten niet komen. EcoWerf hoopt dat de inwoners begrip kunnen opbrengen voor deze situatie. Je kan de ophaaldienst een handje toesteken door je afval bijvoorbeeld naar een beter bereikbare plaats te brengen wanneer je in een hellende straat woont.

Wat als de ophaaldienst niet is langsgekomen?

Als de ophaalwagen wegens de winterse staat van het wegdek niet is langsgekomen op de vastgelegde dag, haal dan je afval terug binnen en bied het aan bij de volgende ophaalronde. Indien het voor EcoWerf mogelijk is een extra inzameling te organiseren, dan zal dit – in samenspraak met uw gemeente- of stadsbestuur - via verschillende kanalen gecommuniceerd worden. Hou zeker de website van Ecowerf en die van je gemeente/stad in het oog. Bel voor meer info de groene lijn van EcoWerf: 0800/97 0 97.

Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de containerinhoud vastvriest en de container niet geledigd kan worden. Hieronder vind je een aantal acties die je kan ondernemen om dit te voorkomen :

- plaats bij voorkeur je afval ’s ochtends vóór zeven uur buiten, in plaats van de avond voordien. Zo voorkom je dat de inhoud van de container vastvriest, of dat je afval minder zichtbaar wordt door sneeuwval.

- bewaar je afvalcontainer binnen (bv. in de garage) of op een windluwe plaats.

- gebruik bij vriesweer laagjes krantenpapier in de gft-container, laat vochtig keukenafval eerst even drogen en maak het materiaal los met een lang voorwerp in de ochtend van de lediging.