Zijn jouw zonnepanelen al aangemeld?

Samen de kwaliteit van het lokale elektriciteitsnet verzekeren.

Vanaf 1 juni gelden een aantal strengere regels voor het aanmelden van zonnepanelen. Vanaf dan wordt Infrax verplicht om niet-aangemelde installaties actief op te sporen. Eigenaars die hun panelen niet binnen een redelijke termijn bij de netbeheerder aanmelden, kunnen een boete krijgen. 
Check daarom de status van je zonnepanelen via deze link en breng Infrax indien nodig meteen op de hoogte

Het Vlaamse elektriciteitsnet is in volle verandering. Dat heeft ook gevolgen voor het beheer ervan. Waar Infrax-technici vroeger altijd perfect wisten waar er precies stroom op het net werd geplaatst, is dat met de vele aangesloten zonnepanelen niet altijd meer het geval. Niet alle installaties worden immers door de eigenaars bij Infrax aangemeld.

Aanmelding is cruciaal voor kwaliteit en veiligheid.

Een gebrek aan volledige informatie kan voor veiligheidsproblemen zorgen bij onverwachte werken aan het distributienet. Bovendien heeft een hoge concentratie aan zonnepanelen in één buurt een invloed op de spanningskwaliteit in dat gebied. Aanmelden is dus niet alleen verplicht omwille van de prosumentenvergoeding, het is ook écht belangrijk voor de goede werking van het lokale distributienet. En daar hebben we natuurlijk allemaal baat bij.

Heb je zonnepanelen? Check je status vóór 1 juni!

Installateurs van zonnepanelen zullen vanaf 1 juni lijsten van de door hen geplaatste installaties aan Infrax moeten overmaken. Als eigenaar check je dus best vóór 1 juni 2017 de status van je bestaande installatie. Op termijn kunnen eigenaars van niet-aangemelde installaties namelijk beboet worden.

- Installeerde je zonnepanelen vóór juni 2015 en ontvang je nog groenestroomcertificaten? Dan ben je sowieso in orde.
- Ontvang je géén groenestroomcertificaten en staat er op je energiefactuur nergens een vermelding van je zonnepanelen? Dan voer je best meteen een extra controle uit. Dat kan nu heel eenvoudig viaZonnepanelen aanmelden
- Is je installatie nog niet aangemeld? Surf naar www.infrax.be, klik op de link ‘Mijn Infrax’ en meld je installatie aan.